Contact

Home_3

Neem contact met ons op

Contact Informatie

Glasvezel in het buitengebied
Postbus 59
7460 AB Rijssen
info@glasvezelinhetbuitengebied.nl

Delta Infratechniek

Glasvezel in het buitengebied is een onderdeel van Delta Infratechniek B.V.

Delta Infratechniek BV is een klein Rijssens bedrijf dat eind 2013 is opgericht met als doel het buitengebied te voorzien van glasvezel. Op zoek naar inventieve manieren om de glasvezel zo goedkoop en efficiënt mogelijk uit te rollen, werd er gebruik gemaakt van de techniek om glasvezel door het drukrioolstelsel te blazen. Deze techniek zorgde ervoor dat gebieden, die normaal niet ontsloten konden worden door te hoge aanlegkosten, ineens toch konden worden voorzien van glasvezel.

De gemeente Rijssen-Holten was bereid om haar drukrioolstelsel ter beschikking te stellen voor dit glasvezelproject. Zo ontstond al gauw de pilot in de gemeente Rijssen-Holten met glasvezel door het drukriool. Gaandeweg werd er ervaring opgedaan met allerlei verschillende technieken en methodes om efficiënt aan te leggen: frezen, ploegen en boren.

Vandaag de dag gebruiken we combinaties van de verschillende technieken en proberen zo klantgericht mogelijk te werken. Ons doel voor de komende jaren is het zo betaalbaar mogelijk maken van glasvezel in het buitengebied.

Home_3